Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن غفاری که سال‌ها در زمینه  عکاسی گردشگری تلاش داشته در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یاسوج، در خصوص زلزله شهر سی‌سخت گفت: زلزله ۵‌.۶ ریشتری سی‌سخت به دلیل اینکه خسارت جانی نداشت و نشانه‌های ظاهری از تخریب خانه‌ها همراه نداشت ، ظاهرا زلزله‌ای ساده‌ای به نظرآمد اما با عکس‌هایی که توسط عکاسان کهگیلویه و بویراحمدی به بیرون مخابره شد خیلی زود جامعه به عمق فاجعه پی برد و سی‌سخت مورد توجه رسانه‌ها ومردم، دولتی‌ها و مجلسی‌ها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردان شماره یک دولتی(استاندار) و ملتی(نماینده مجلس)با دقت ووقت تمام در سی سخت حضورپیدا کردند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: بعد از انتشار تصاویری ازعمق خسارت‌ها درشهر سی‌سخت مسافرت و دید و بازدید‌های مسئولان که بیشتر جنبه همدردی با مردم زلزله‌زده را داشت  شروع شد و مردم عزیز کشور به تلاش برای یافتن راه‌های کمک رسانی برآمدند، پویش هنرمندان برای همراهی و همدلی شکل گرفت وفراخوان های کمک رسانی را منتشرکردند.

غفاری با بیان اینکه از ابتدای تقسیمات جغرافیایی انتخاب سی‌سخت به‌ عنوان مرکز اداری و سیاسی شهرستان دنا با توجه به پتانسیل و استعداد بی نظیروکشف نشده ی گردشگری کار اشتباهی بود، عنوان کرد: ‌مسئولان می‌توانستند سی‌سخت را به عنوان یک شهر مستقل گردشگری معرفی کنند تا دچار جریانات کاذب اداری و قیمت زمین و تغییر کاربری‌ها نشود. امروزه در دنیا پتانسیل گردشگری موقعیت اقتصادی ومعیشیتی بهتروسالم تری برای مردم نسبت به مقر دولتی ایجاد می‌کند.

عکاس نام‌آشنای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه امکان توسعه سی‌سخت به واسطه اینکه در محاصره کوه‌های اطراف قرار گرفته وجود ندارد، افزود: سی سخت شهری است خوش آب وهوا در جنوب کشور با آب فراوان و زمین محدود همین امر موجب شد زمین قیمت پیدا کند و حساسیت‌هایی هم ایجاد شود در برخی موارد هم همکاری لازم از طرف مردم برای خدمات رسانی شهری و زیبا سازی صورت نگیرد از طرف دیگر شاهد خانه‌های قدیمی و کهنه‌ای هستیم که با مصالح ساختمانی مربوط به نیم قرن پیش بدون نظارت مهندسی و معماری شهری ساخته شده و طبیعی است این بناها در جغرافیای سی‌سخت با این همه زلزله و پس لرزه خفیف پاسخ‌گو نباشد هرچند که درمدیریت شهرسازی دهه های قبل می بایست پرسش های مطرح شود.
 
غفاری زلزله سی‌سخت را فرصتی برای این شهرگردشگری دانست و عنوان کرد: ایران کشور زلزله‌خیزی است برخی از همین زلزله‌ها خسارات زیادی به بار آورده و موجب شده یک شهر و روستا ناپدید شود و ساکنین مجبور به مهاجرت شده و شهر و روستای جدیدی را بنیان بگذارند اما در سی‌سخت این امکان وجود ندارد مگر تخریب و ساخت مجدد با نظارت و مدیریت کاربردی گردشگری و سازگاری بصری با محیط.

این عکاس فعال با بیان اینکه از سی‌سخت به عنوان سوئیسی در جنوب کشور و سرزمینی همچون آلپ در اروپا یاد می‌شود، گفت: شهر سی‌سخت به واسطه قرار گرفتن همچون نگینی در قلب دنای سترگ که محدوده ذخیره گاه ارزشمند جهان یاد می شود، طبیعی است که چهره شهر به قبل و بعد از زلزله مورد توجه همه ی جهانیان قرار گیرد، این زلزله بخشی از تاریخ این شهر به حساب می‌آید.

وی بر ساخت خانه‌های شهر سی‌سخت با توجه به موضوع گردشگری تاکید کرد و یادآور شد: در حال حاضر که همه دستگاه‌ها پای کار آمدند و حمایت‌های مالی با ارائه تسهیلات و وام از سی‌سخت صورت گرفته باید شرایط ویژه‌ای برای مردم سی‌سخت ایجاد شود که پاسخ‌گوی آینده آنها باشد. خانه‌های این شهر گردشگری به گونه‌ای طراحی و با مصالح و شرایط اقلیمی، جغرافیایی و بافت منطقه سازگاری داشته باشد و بشود از فضای خانه‌ها برای بوم‌گردی، جذب گردشگر و توریست استفاده کرد البته در این خصوص نظر صاحب خانه‌ها شرط است.

وی با تاکید مجدد بر فرصت مهم پیش آمده برای شهر سی‌سخت گفت: ذات زلزله تهدید است اما در گذر تاریخ فرصت های تازه‌ای برای زندگی می‌سازد. در نظرگرفتن بافت گردشگری و سوق دادن چهره شهر به سمت و سوی یک شهر مدرن فرصت برآمده از این تهدید می باشد. امیدوارم در این نظارت و ساخت مجدد شاهد پیاده‌روهای محدود و بسته وکوچه‌های نامشخص نباشیم.

غفاری پیشنهاد داد پارک محله هاو فضای سبز در مناطق سی‌سخت ایجاد شود، در شهر سی سخت همیشه شاهد اجتماع کهن سالان وبازنشتگان در کنار هم هستیم بدون اینکه خدمات و فضایی برای آرامش وهم نشینی آنان باشد، با توجه به اینکه سی‌سخت مرکز اداری  و سیاسی شهرستان دنا است و مردم روستاهای اطراف به این شهر مراجعه می‌کنند می‌طلبد فضاهای عمومی برای این افراد در نظر گرفته شود تا آنها مجبور نباشند در  بلوارهای شهر استراحت و یا توقفی کنند، لذا نیاز است در چهره جدید سی‌سخت نظرسنجی و نیاز‌سنجی توسط کارشناسان وکمیسیون‌های نظار بر شهر سازی انجام شود.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله گردشگری روستا فضای سبز شهر سی سخت سی سخت خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۵۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود

امام جمعه قم خطاب به مسئولین گفت: در بودجه آموزش و پرورش کم نگذارید و سند تحول آموزش و پرورش کاملاً اجرا شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در خطبه‌های نماز جمعه  امروز قم که در مصلی قدس برگزار شد، اظهار داشت: امام علی (ع) می‌فرماید: «ُوصِیکُمْ أَیُّهَا النَّاسُ بِتَقْوَی اللَّهِ وَ کَثْرَةِ حَمْدِهِ عَلَی آلَائِهِ إِلَیْکُمْ وَ نَعْمَائِهِ عَلَیْکُمْ وَ بَلَائِهِ لَدَیْکُمْ؛ فَکَمْ خَصَّکُمْ بِنِعْمَةٍ وَ تَدَارَکَکُمْ بِرَحْمَةٍ؛ ای مردم، شما را در برابر عطاهایی که خداوند ارزانی‌تان داشته، نعمت‌هایی که شما عنایت کرده و احسانی که حق شما داشته است به ترس از خدا و به سپاس فراوان سفارش می کنم.»

وی در رابطه با آثار و برکات اعتقاد به معاد و روز رستاخیز در اصلاح نگاه انسان به هستی گفت: خداوند در آیه 66 و 67 سوره مریم می فرماید:« وَیَقُولُ الْإِنْسَانُ أَإِذَا مَا مِتُّ لَسَوْفَ أُخْرَجُ حَیًّا، أَوَلَا یَذْکُرُ الْإِنْسَانُ أَنَّا خَلَقْنَاهُ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ یَکُ شَیْئًا؛ انسان (در امر معاد شک کند و) گوید: آیا چون من بمیرم باز به زودی مرا از قبر بیرون آورده و زنده خواهند کرد؟! آیا آدمی (برای ایمان به معاد) متذکر آن نمی‌شود که اول که هیچ محض و معدوم صرف بود ما او را ایجاد کردیم؟»

خطیب جمعه قم بیان کرد: معاد باوری یکی از ارکان ادیان توحیدی است که بعد از توحید قرار دارد، چون معاد مسیر زندگی انسان و نگاه انسان را هستی تغییر می دهد.

وی با بیان اینکه کسانی که به مبدا و معاد باور دارند زندگی و نگاه متفاوتی دارند، افزود: کسی که به معاد باور دارد صبور، پرتحمل و شکیبا مب شود و همه چیز راه به جان می خرد تا به جانان وصل شود. بنابراین اگر تعریف ما نسبت به دنیا و آخرت هدفمند شد نگاه ما تغییر می‌کند. اکر انسان بداند که دنیا مجموعه ای از رنج ها، تلخی ها، خواسته و ناخواسته ها است نگاهش تغییر می‌کند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور گفت: همه پیامبران به دو اصل مهم یعنی به مبدأ و معاد دعوت کردند؛ اگر نگاه به مبدأ درست شود معاد، عدالت، امامت و... نیز درست می‌شود؛ زیرا انسان می‌داند همه امور حسابرسی دارد.

وی با اشاره به اینکه بین کسی که تصور می‌کند همه چیز در این دنیا است و کسی که می‌داند این دنیا محل عبور است تفاوت است، اضافه کرد: دنیا در دید انسان معاد باور یک ابزار است. معاد باوری باعث می‌شد که بینش انسان نسبت به دنیا وسعت می بخشد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: زندگی انسان دارای فصل‌های متعددی است که بخش کوچکی آن در این دنیا است و بخش‌های اصلی آن در سرای آخرت است.

وی در رابطه باعملیات وعده صادق اظهار داشت: نیروی‌های مسلح با این کار دل مردم را شاد کردند. جهان بیان می‌کرد کسی حریف رژیم صهیونیستی نیست اما نیروهای مسلح ما با غرش موشک‌ها و پهپادها و عبور از پدافندهای دفاعی 28 کشور خلاف این را نشان دادند. رهبر معظم انقلاب می‌فرماید امید به آینده داشته باشید و این عملیات از مصادیق امید به آینده است.

وی با تأکید بر اینکه دنیا اقدام ایران را اقدامی مؤثر و اخلاقی معرفی کرد، افزود: اقدام ایران دقیق، ظریف و حساب شده بود. از همان جایی که هواپیماهای اسرائیل بر خواستند همان جا را زدیم. ما مثل رژیم صهیونیستی نیستیم که بیمارستان‌ها، مردم و کودکان را بزنیم، بلکه مردانه و جوانمردانه می‌زنیم.

امام جمعه قم گفت: رژیم غاصب اسرائیل، آمریکا، برخی کشورهای اروپایی که همراهی کردند و همراهان منطقه‌ای صحنه را باختند و اعتبار نداشته را هم از دست دادند و این رژیم در یک محاصره باقی ماند و راهی جز این ندارد که سکته کند و به کسانی که پیش از او رفته‌اند بپیوندد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: از همه کسانی که در این دو هفته برای حفظ ارزش‌ها و حجاب و عفاف به میدان آمدند و زخم زبان‌ها و ملامت‌ها را به جان خریدند، اما از پای ننشستند و روز گذشته در حرم کریمه اهل بیت (س) قسم یاد کردند تشکر می‌کنم.

وی تصریح کرد: حجاب یک واجب شرعی و اصل قانونی است و دشمن می‌خواهد در مسئله حجاب برای ما یک چالش به وجود بیاورد و دست بیگانه در کار است. کسانی که گاهی احساس می‌کنید در مسئله فقهی نظر دیگری دارید در رابطه بااینکه دشمن این مسئله را طراحی می‌کند چه می‌خواهید بگویید؟ همراهی با دشمن؟

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به روز معلم بیان کرد: شهید مطهری معلم و الگویی برای همه سطوح جامعه بود و به همین خاطر روز شهادتش روز معلم شد.

وی با بیان اینکه بعد علم‌آموزی، یاد دادن تفکر و آموزش عملی اخلاق سه بعد معلمی است، اظهار داشت: معلم باید کاری کند که انسان از سطحی‌نگری و سطحی اندیشیدن پرهیز کند. رفتار و گفتار معلم باید جنبه الگویی برای گروه هدف در همه سطوح آموزشی داشته باشد. اگر تحول در جامعه می‌خواهیم باید در آموزش و پرورش تحول ایجاد شود.

امام جمعه قم خطاب به مسئولین گفت: در بودجه آموزش و پرورش کم نگذارید تا معلم ما با عشق و علاقه بر سر کلاس برود تا ذهن او مشغول امور دیگر برای گذران زندگی‌اش نباشد. سند تحول آموزش و پرورش کاملاً اجرا شود؛ اگر بهترین سند را بنویسیم؛ اما در کمد بماند و اجرا نشود تحولی در آموزش و پرورش ایجاد نمی‌شود.

خطیب جمعه قم با بیان اینکه آموزش و پرورش ما باید خروجی داشته باشد، عنوان کرد: تربیت انسان‌هایی در تراز نظام اسلامی باید خروجی آموزش و پرورش باشد. انسان‌هایی صبور، متوکل، مؤمن، متدین، امیدوار به آینده روشن و آماده برای هر نوع مجاهدت باید خروجی آموزش و پرورش باشد.

وی با اشاره روز کارگر افزود: در نگاه اسلام نقش کلیدی برای کارگر وجود دارد و پیامبر (ص) دست پینه بسته کارگر را بوسه می زد. کارگران نقش مهمی در تحقق شعار سال دارند. کارفرمایان و کارگران در یک جبهه جنگ اقتصادی هستند

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خوشبختانه در دولت فعلی کارخانه‌های تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید بازگشتند که این کار باید استمرار پیدا کند، گفت: کارگران مسئولیت سترگ دارند. وظیفه‌شناسی، انضباط کاری و برای ارتقا کشور مایه گذاشتن از وظایف کارگران است که باعث می‌شود ما شاهد جهش تولید و حرکت انقلابی در جامعه باشیم.

وی با اشاره به روزشورا (9 اردیبهشت) گفت: به اهمیت شورا هم در متون دینی و هم در قانون ما تأکید شده است و اصل 100 تا 106 قانون اساسی به شیوه کار شوراها پرداخته است و جایگاه مهمی در قانون اساسی برای شوراها قرار داده است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در رابطه با نکات کلیدی در شورای ها برای خدمت رسانی بهتر به مردم بیان کرد: افرادی که می‌خواهند وارد شورا شوند یا در شوراها قرار دارند لازم است پایبند به الزامات قانونی باشند و در خدمت به مردم کوتاهی نکنند.

وی با بیان اینکه عدم سو استفاده از قدرت و امکانات و اختیارات، پاک‌دستی، توانمندی، خوشنام بودن و دلسوزی برای مردم از لوازم موفقیت هر شورا است، افزود: مسئولین دولتی ما شوراها را مزاحم کار خود نمیدانند بلکه شوراها با مسئولین هم افزا هستند و کارها را رو به جلو می برند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • برندگان جوایز عکاسی جهانی سونی ۲۰۲۴ /از عقیم‌سازی اجباری تا متروکه‌های آلوده به تشعشعات اتمی
  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف است
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • اکران فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو
  • فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو اکران شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • نگاه ویژه نمایندگان وزیر به مشکلات کلان استان
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟